Vitibuck Architects

De potentie van een plek zien en laten

  • Hofbogen-vitibuckarchitects02-speeltuin
  • Hofbogen-vitibuckarchitects01-paviljoen

Voorburgstraat 3
3037 GV Rotterdam
T. +31(0)10 2136664

info@vitibuck.nl
www.vitibuck.nl

Facebook
Open op afspraak

Vitibuck Architects is een jong Rotterdams bureau opgericht in 2008 door de twee partners: Arzu Ayikgezmez en Sander Hazevoet.

Het bureau is actief betrokken bij initiatieven vanuit bewoners en culturele instellingen, die tot doel hebben de publieke ruimte een meerwaarde te geven en toe te eigenen. De toekomstige gebruikers van een gebouw en de publieke ruimte vormen het uitgangspunt bij het ontwerpproces. Het bureau vertaalt de ervaring en beleving van de gebruiker op een creatieve manier naar een ruimtelijke ingreep.

Vitibuck Architects is in staat de potentie van een plek te zien en te laten zien. Geregeld neemt het bureau zelf het initiatief en koppelt de juiste mensen aan elkaar waardoor een nieuwe dynamiek ontstaat. Het smeden van coalities is cruciaal voor alle ruimtelijke transformaties; van kleine acupunctuur in de publieke ruimte tot gebiedsontwikkeling.

De projecten van het bureau zijn van verschillende schaal en thematiek. Ze worden gekenmerkt door een onderzoekende houding en interactieve aanpak.